RSS

Despre Blog

Blogul îşi propune să scoată la iveală dragostea şi puterea lui Dumnezeu surprinse în ajutorul Său oferit celor care au trecut prin examene.

Avem convingerea că Dumnezeu nu este indiferent faţă de micile încercări ale vieţii, precum sunt examenele.

Acest blog nu încurajează tânjeala sau superficialitatea în pregătirea profesională sau intelectuală!

Nădăjduim că purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi creativitatea ce ne-o insuflă atunci când îi cerem ajutorul să întăreasca credinţa tinerilor în Dumnezeul cel adevărat şi în sfinţii Lui, cei atât de dornici să intervină cu grăbire în viața celor care îi cheamă cu credință!

sesiune.jpg

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Examenele – prilejuri de a redescoperi puterea credinței

Dragă tinere, aş vrea să îţi vorbesc despre blogul nostru. El este scris de tineri ca şi tine. Noi, alți tineri, doar strângem poveştile lor, le împachetăm şi le scoatem în văzul lumii. Căci lumina trebuie pusă frumos în sfeşnic ca să lumineze şi celorlalţi.

De la bun început, vreau să subliniez faptul că noi nu promovăm trândăvia și superficialitatea în pregătirea profesională sau intelectuală. Știi și tu că trândăvia e unul din cele șapte păcate capitale ale sufletului omenesc. Noi credem cu tărie că un bun creştin trebuie să se străduiască la învăţătură. Sfântul Paisie Aghioritul (adormit în 1994) remarca cu durere că: ”Oamenii se împart în trei categorii: studenți, adulți și creștini. Studenții ar vrea să ia note mari fără să învețe, adulții vor să câștige bani mulți fără să muncească, iar creștinii vor să ajungă în rai fără să se nevoiască”.

În același timp, ne aducem aminte de cuvintele atât de adevărate ale Sfântului Apostol Pavel: “Nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu-l voiesc, pe acela îl săvârşesc” și înțelegem că omul este adesea slab, neputincios, fricos, că trebuie să se silească la bine și că nu reuşeşte mereu să ducă la bun sfârșit ceea ce îşi propune. Ba mai mult, uneori apar tot felul de situaţii imprevizibile, precum surmenaj, supărări, frica de eșec, diverse probleme familiale, necazuri, care iţi fură din timpul alocat studiului și îți pot da peste cap hotărârea de a învăța. În astfel de situaţii, e nevoie de ajutor.

Mărturiile de pe blog se nasc tocmai din această conştientizare a nevoii de ajutor. Studentul, liceeanul sau oricare alt examinat se poate simți neputincios şi ridică ochii spre cer. Şi de acolo, ce să vezi… Marele Pedagog își suflecă mânecile. Dacă tânărul nu a apucat să citească jumătate de materie şi merge cu inima cât un purice să extragă subiectele de examen, El îi trimite biletul “ideal”. Dacă deja a extras un subiect nedorit, El… are puterea să i-l schimbe. Dacă cel examinat e convins că îşi va pica testul, când vine nota, El îi dăruiește o notă de trecere. El înmoaie inimile examinatorilor de neînduplecat și le picură în minte exact întrebările pentru care acesta s-a pregătit. Plăcându-i în mod deosebit să lucreze prin alți oameni, El trimite adesea oameni potriviţi la locul potrivit care să îl ajute pe cel care cere ajutor. El schimbă datele examenelor atunci când mai e nevoie de… încă o zi de învăţat. El luminează mintea şi dă spor pentru studiu atunci când cafeaua nu îşi mai face efectul şi timp de somn nu mai este…

Da, El le face pe toate. O să găseşti, dragă tinere, multe poveşti în care oameni care au trăit acum 20, 100, 200 sau chiar 2000 de ani, vin în chip tainic în banca tânărului şi șoptesc răspunsuri la examene. Este vorba despre sfinţii noştri dragi care mijlocesc şi se roagă pentru reușita noastră. Dacă veți răsfoi blogul nostru, veţi vedea că unul dintre “cei mai activi” sfinţi la examene este Sfântul Efrem cel nou, care pare de neoprit în milostivirea sa.

Cum să nu se bucure Tatăl nostru Ceresc când Biserica biruitoare din cer, împreună cu Biserica luptătoare de pe pământ, se întâlnesc încă de pe banca școlii? Este evident că scopul nu e examenul în sine. Examenul e doar motivul pentru cei de sus de a-și arăta grija și iubirea, iar pentru cei din lume, pentru a se apropia mai mult de cer. Și mulți sunt cei care îndrăznesc mai mult spre Biserică după ajutorul atât de evident primit la examene.

Şi toate par nişte coincidenţe din afară. Dar totul depinde de ochiul care priveşte. Cei care au ochi să vadă, le vor vedea ca pe nişte minuni. Şi tocmai lor este destinat blogul. Şi dacă blogul este sămânţa, roadele de care noi ne bucurăm sunt mărturiile pe care le primim de la cei care s-au folosit de sămânţă: ”recunosc că am fost puțin sceptică, dar, cum ajutaseră atâția oameni, mă gândeam că nu voi eu singura pe care Maica Domnului și Sfântul Efrem o vor exclude și am pornit cu o doză de încredere în Dumnezeu”, ”deși drumul către reușită a fost lung și anevoios, nu regret toate încercările mele, ci mă bucur că nu am renunțat, deoarece în modul acesta l-am redescoperit pe Dumnezeu”, ”reușind la acest examen, am ajuns să înțeleg rolul de mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pe care îl au sfinții pentru noi”, ”cu o seară înainte de un examen foarte important, am găsit acest site, nu știu cum, poate o altă minune, și am citit câteva mărturii, chiar dacă la început eram sceptic, însă ceva mă atrăgea să citesc mai mult, până când am început să cred că mi se poate întâmpla și mie.”

Toate sunt ţesute până la urmă ca într-o mare pânză de păianjen invizibilă. Din experiența unuia se foloseşte altul şi tot aşa. Așa îi place Lui. Iar din cer pe pământ curge neîncetat iubirea Creatorului nostru. Şi dacă noi vedem reuşite la examene în urma acestor povești de viață, ceea ce nu vedem, dar simţim, sunt rănile noastre care se tămăduiesc încet încet datorită acestei iubiri. Și zorii unui nou început alături de Dumnezeu și sfinții Săi. Și sământa credinței încolțind în sufletele tinerilor.

Nădăjduim că purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de micile noastre încercări ale vieții, precum sunt și examenele, să întărească credinţa tinerilor în Dumnezeul cel adevărat şi în sfinţii Lui, cei atât de dornici să intervină cu grăbire în viața celor care îi cheamă cu credință.

Te invităm şi pe tine să citeşti, să recomanzi sau să scrii ”cât bine ți-a făcut ție Domnul” la examene.

Rebecca

 

5 responses to “Despre Blog

 1. sfappetrupavelandrei

  06/13/2012 at 4:36 AM

  Măi, n-am ştiut că şi creştinii merg cu pile să treacă examenul… Unii folosesc pile la profesori, alţii la sfinţi… 😛

   
 2. celajutat

  06/13/2012 at 12:13 PM

  De multe ori cand auzeam ca unii au reusit in viata pe nedrept, folosindu-se de pile, cunoştinţe şi relaţii, ma mangaiam cu gandul ca si noi crestinii mergem in cer tot cu ajutorul Maicii Domnului, al sfinţilor. Aşadar, puneţi-vă bine cu sfinţii că merită! 🙂
  PS. Raspunsul meu nu denotă ironie, ci un adevăr împachetat în cuvinte colorate! 🙂

   
  • Elena

   09/28/2013 at 6:30 PM

   Ai dreptate,avem si noi “relatiile “noastre la Maica Domnului si la sfinti 🙂 Ei sunt singurul nostru ajutor in aceasta lume,unde cateodata esti singur si lipsit de orice sprijin de la oameni.

    
 3. Iulia

  06/13/2013 at 5:25 PM

  Mult prea multi din cei ce-au scris aici isi incep povestea cu: “Aveam multa materie de invatat si nu reusisem sa citesc decat o parte din ea…” Am 50 de ani si toata viata mea (inclusiv acum) am invatat. N-am stiut niciodata cum e sa te prezinti la un examen cu materia invatata numai pe jumatate sau pe sfert. Bineinteles ca atunci cand ne amintim din studentie, povestile cele mai nostime sunt ale acelora care povestesc cum au citit doar 5 subiecte din 100 si din 3 de la examen, 2 faceau parte din cele 5 citite! Eu ce sa povestesc? Ca am invatat pe branci si ca treceam de trei ori prin toata materia ca sa fiu sigura pe mine la examen?
  Eu nu zic sa nu ne rugam la Dumnezeu si la Maica Domnului si la alti sfinti, dar ce-ar fi sa invatam mai mult?

   
 4. Elena

  09/11/2013 at 8:24 AM

  Felicitari pentru blog.Este minunat ! Doamne Ajuta!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: