RSS

Mulțumesc, Sfinte Spiridon! Și de data aceasta m-ai ajutat!

08 May

O prietenă de-a mea avea niște stări mai tulburate, așa că m-am hotărât să caut pe net o minune despre Sfântul Efrem cel Nou, renumit pentru aducerea păcii în suflete, și să-i trimit. Trecuse ziua Sfântului Efrem cel Nou (5 mai) și îmi trecuseră și mie stările de deznădejde din ultima perioadă, datorită rugăciunilor Sfântului Efrem pentru mine. Așa că, tot căutând, am dat de acest blog al mărturiilor din timpul examenelor. Și cred că nu întâmplător s-a petrecut acest fapt, deoarece mi-am tot dorit să scriu despre miununile petrecute cu mine la examenele din facultate. Îi mulțumesc Sfântului Efrem pentru pacea și liniștea dăruite pe parcursul sesiunilor și pentru că sfinții sunt buni prieteni, vă voi povesti despre o minune de-a Sfântului Spiridon.

Sf. Spiridonjpg

De Sfântul Spiridon am aflat și eu tot dintr-o mărturie a unui student în primul meu an de facultate și de atunci a fost ocrotitorul meu. Aveam o materie mai „specială”  (cred că toți studenții au câte una de acest fel) la care îmi era foarte greu să învăț, deoarece era foarte mult material, lucram, examenul era oral, eu am mii de emoții când e vorba de examene orale, deci eram într-o situație dificilă. Am amânat învățatul cât de mult am putut, dar mai erau două zile, mă apucase panica (ceva caracteristic când intru în criză de timp) și încercam să mă liniștesc pentru a putea parcurge măcar o dată materia.

Sfântul Spiridon mă mai ajutase de nenumărate ori în timpul facultății, era deja un obicei indispensabil de a-i citi acatistul înainte de orice examen, așa că același lucru l-am făcut și acum. Mi-am pus nădejdea în Dumnezeu, în Maica Domnului, în ajutorul Sfântului Spiridon și al tuturor sfinților pe care i-am cunoscut până acum și m-am dus la examen. Aveam de extras subiecte. Am închis ochii, am rugat-o pe Maica Domnului și pe Sfântul Spiridon să aleagă ei, că eu oricum nu mă pricep și am extras un subiect. Am comunicat numărul biletului, de-abia l-am văzut de emoții și m-am dus în bancă să rezolv. Când m-am dezmeticit, mi-am dat seama că era exact subiectul din cursul pe care îl citisem înainte de examen!!! Cât de minunat le-a rânduit Dumnezeu!

Am scris tot ce mi-am adus aminte pe ciornă, dar urma susținerea. Puteam să fiu întrebată orice altceva din cursuri sau din bibliografie. Am spus tot ce am știut și nu mi-a venit să cred că am putut purta un dialog cu profesorul examinator și nu am mai avut parte de întrebări suplimentare. Nu știam ce notă voi primi, speram doar să fie bine. Când m-am uitat în carnet și am văzut nota 10 nu mi-a venit să cred! Și gândul meu a zburat la Sfântul Spiridon: „Mulțumesc, Sfinte! Și de data aceasta m-ai ajutat!” Sesiunea aceea am terminat-o cu 10. Mi-am dorit toți anii de facultate să am măcar un semestru media 10 la final, dar nu s-a întâmplat, iar acum, în ultimul an de master, Dumnezeu mi-a dăruit aceste note. Poate că dacă le primeam mai devreme m-aș fi mândrit sau nu m-aș fi lăsat în voia Lui, pentru că uneori e extrem de greu să renunț la voia și la planurile mele pentru ca să-L las pe El să le rezolve pe toate! A fost deci și un examen al personalității mele…

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate, Maicii Domnului pentru multa ei grijă și le mulțumesc tuturor sfinților la care m-am rugat pe parcursul anilor de studiu și îmi cer iertare că nu i-am pomenit pe toți aici!

G.C.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: