RSS

Sfântul Efrem i-a înmuiat inima profesorului

20 Mar

Imagini pentru sfantul efrem cel nouO minune cu Sfântul Efrem. Prima minune a lui cu mine. Banală pot să zic, acum, gândindu-mă retrospectiv, în sensul că, toți am fost ajutați de sfinți la examene. Dar pentru mine a fost întâlnirea cu el.

Eram în anul I la medicină, prima sesiune, primul examen: anatomie – veşnică multă şi grea.

În seara dinaintea examenului, după ce învățasem deja de 14 zile materia aceea, aveam impresia că nu ştiu nimic, că am uitat, că sunt praf şi, în plus, auzisem şi de rău de profesorii examinatori şi eram panicată de-a dreptul.

Pe atunci mergeam deja la ASCOR Cluj şi aveam o prietenă tot la medicină, dar în anul III, cu care m-am înțeles foarte bine şi pe care am cunoscut-o cu ajutorul Sfântului Nicolae. Iar cu ajutorul ei, l-am cunoscut şi pe Sfântul Efrem. Am fugit disperată la bisericuță, să mă văd cu ea. Mi-a dat o iconiță cu Sfântul Efrem şi mi-a zis să mă rog lui și o să mă ajute, căci e grabnic ajutător- pe atunci nici nu ştiam ce înseamnă asta. Urma să aflu😁.

Tot în seara aceea am mers şi la o colegă din cămin, să-mi povestească vascularizația inimii, căci nu mai apucasem să o învăț. Şi mi-a zis-o aşa cu drag şi am înțeles-o aşa uşor, că apoi urma a doua zi dimineață chiar asta să mă întrebe. 😁

Şi iată că, a doua zi dimineața, la examen, l-am luat pe Sfânt cu mine în buzunar. Înaintea mea mai erau doi colegi. Ne-a dat fiecăruia de lucru, 3 subiecte şi câte un os de descris şi aşteptam să îmi vină rândul. De acel profesor bătrân care m-a examinat doar de rău auzisem, iar pe alte două colege le făcuse să plângă. Aşa că, am ajuns şi eu foarte tensionată şi speriată în fața lui. Iar pe langă asta, cei doi colegi dinaintea mea l-au cam enervat şi îmi ziceam: „sigur acum vine şi se enervează şi pe mine”.

Dar surpriza a fost că am ştiut toate subiectele şi i-a plăcut, mi-a zis şi cuvinte încurajatoare şi l-am făcut şi să râdă, iar colega ce urma după mine, care la fel era speriată, a zis că şi cu ea a fost îngăduitor, blând şi i-a râs şi s-a bucurat că l-am făcut să râdă înainte, că şi ei îi era frică. Dar am ştiut că a fost Sfântul Efrem cel care i-a înmuiat inima.

Slavă lui Dumnezeu. Aceasta a fost prima întâlnire a mea cu Sfântul Efrem😊.

I.O. – Cluj-Napoca

 

 
Leave a comment

Posted by on 03/20/2020 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: