RSS

Nu îmi venea să cred

05 Feb

Exams

Această mărturie trebuia trimisă acum mult timp, atât de mult încât și eu mă mir cum am putut amâna atât, dar sper să le fie totuși de folos și altora.

Anul trecut, pe vremea aceasta, eram tot în sesiune, anul 2 la Medicină, la București. Urma examenul de anatomie, un examen extrem de dificil și cu mari emoții. Am învățat cât am putut, dar simțeam că încă am lipsuri, fiind o cantitate foarte mare de informație, mă temeam că voi fi întrebată fix din ce știam mai puțin.

Am tras cu mari emoții primul subiect, îl citesc – nu îmi venea să cred. Subiectul pe care îl învățasem primul, cu maximă conștiinciozitate, era fix în mâna mea. „Doamne ajută”, zic în gând și iau și al doilea subiect… nu îl știam perfect, dar era acceptabil, mă descurcam cât de cât la el. Oricum era bun… Și îl trag și pe al treilea… fix ce repetasem cu o seară înainte!!! Doar ce zisesem în gând: „de mi-ar pica așa ceva…”. Și S-a milostivit Dumnezeu, îmbunat de rugăciunile multor Sfinți, căci înainte de fiecare examen, trec și pe la Mănăstirea Radu Vodă, mă închin la icoana Maicii Domnului, la raclele Sfântului  Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie Taumaturgul, precum și la icoanele din stânga, unde se află Sfânta Parascheva, Sfântul Antonie, Sfântul Atanasie, Sfântul Paisie, Mântuitorul Iisus Hristos, dar și mulți alți Sfinți mă însoțesc pe calea aceasta a Medicinei.

Așadar, am luat „10 cu felicitări”, iar din subiectul pe care nu îl știam perfect, nici nu am mai fost întrebată, pentru că deja îmi convinsesem profesorul. Cu adevărat, o minune! Căci cu alte subiecte, nu aș fi luat această nota, pe care totuși mi-o doream foarte tare: 10 la anatomie. Un cadou din Cer!

Semestrul următor, același examen, aceleași emoții. Din grabă, când am scos halatul din ghiozdan, cumva a sărit și sticluța cu mir și s-a spart. Mirosea a mir în toată sala și se mirau și colegii mei de cât de puternic se simțea. În acea agitație, nici nu știam: „O fi vreun semn bun?! Sau poate nu…”.

Dar din nou, lucrurile au decurs  în chip minunat și am luat 10 cu toții!!! Mare este mila Domnului! La un moment dat, la ultima întrebare, nu știam niciunul ce ne cerea profesorul… și cumva, din darul Duhului Sfânt, m-am trezit spunând chiar eu răspunsul… „Pentru asta, ai nota 10!”. M-am luminat toată de bucurie, mulțumesc lui Dumnezeu!!!

Mult har de Sus… căci Dumnezeu și Sfinții nu întârzie să răspundă la rugăciunile oamenilor!

M.D. , București

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: