RSS

Un sfânt drag sufletului

07 Jan

1961_320„Deși am murit, sunt viu!” este afirmația Sfântului Ioan Maximovici care mi s-a întipărit în suflet din momentul în care am citit viața si acatistul acestuia.

Am aflat de existența acestui mare Sfânt în urmă cu aproximativ un an. Fiind elevă în clasa a zecea la un liceu cu predare în limba germană, secția științele naturii, materiile principale le constituiau matematica, fizica, chimia și biologia, față de care nu am avut niciodată înclinație.

Așadar, aflându-mă în fața unui test foarte important la fizică, fiind destul de stresată, mama mi-a relatat o minune a Sfântului cu o elevă care înainte de un test la istorie i-a scris Sfântului Ioan o scrisoare, în care i-a cerut ajutorul la acel test. Iar acesta nu a întârziat să apară.

Astfel, am decis ca în seara de dinaintea testului să îi scriu și eu o scrisoare Sfântului Ioan în care i-am cerut grabnicul său ajutor. Pe urmă am așezat scrisoarea în cartea cu viața si minunile Sfântului Ioan Maximovici și am așteptat o minune. 

Vreau să mărturisesc că am reușit să iau nota maximă la acel test, iar din acea clipă Sfântul Ioan Maximovici a devenit un prieten foarte apropiat sufletului meu, al cărui ajutor nu ezit niciodată să îl cer și care apare imediat. Aștept cu nerăbdare ziua în care voi putea săruta moaștele acestui Sfânt grabnic ascultător și făcător de minuni.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A.I.

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: