RSS

„Reflexul Sfântul Efrem”

11 Sep

Am întârziat destul de mult cu mărturia ajutorului primit de la Sfântul Efrem cel Nou în sesiunea trecută, dar sper că nu e niciodată prea târziu.

Deși nu mai sunt la prima sesiune, examenele tot îmi provoacă un anumit nivel de frică şi de stres. Pe lângă asta, în acea perioadă m-am simțit şi destul de rău fizic, probabil din cauza oboselii, dar la fel ca întotdeauna, un scurt gând către Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat să mă simt mai bine şi să pot continua învățatul. Citisem o mărturie intitulată „Reflexul Sfântul Efrem” şi mi-am dat seama că așa procedez şi eu: îl chem pe Sfânt în ajutor dintr-un fel de reflex, iar el mereu mă ajută.

M-am rugat Sfântului Efrem şi Maicii Domnului și înainte de examene, să mă ajute să îmi aduc aminte ce am învățat şi să mă pot concentra, iar totul a decurs bine și mai ușor decât speram. Cred că așa se întâmplă întotdeauna când ai aproape prieteni de nădejde. Deși n-am meritat întotdeauna, notele au fost foarte mari şi consider că ele îi aparțin Sfântului Efrem.

Să nu încetați niciodată să credeți, cineva acolo Sus ne veghează mereu.

E.D. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: