RSS

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui

11 Sep

Povestea mea începe cu un mic dar pe care i l-am făcut unei prietene dragi în al 2-lea an de facultate, cu gândul că o va ajuta în problemele ei – o cărticică cu Sfântul Efrem, pentru cei aflați în nevoi și examene. Ei bine, nici nu bănuiam vreodată că simpla alegere a unei cărți avea să devină o cale de legătură cu cel ce mi-a fost mai mult decât ocrotitor. Timpul a trecut și desigur că am uitat de cartea pe care o făcusem cadou și de Sfântul ce privea cu ochi blânzi de pe coperta cărții.

Însă, un an mai târziu, am început să am multe probleme. Ultimul an de facultate a fost extrem de dificil, motiv pentru care am rămas cu 3 restanțe, pe care trebuia să le refac complet în anul următor, iar licența nici măcar începută nu era.

Într-una din zile, mi-am adus aminte de cartea cu Sfântul Efrem pentru cei aflați în nevoi și examene. Am cumpărat-o și am citit-o. Citind mărturiile, am prins curaj și m-am rugat și eu să mă ajute, promițând că, dacă voi primi ajutor, voi da și eu mărturie despre cele întâmplate.

Ajutorul nu a întârziat să apară. Am luat în anul următor două dintre materiile restante și mai rămăsesem cu una. Desigur, la fiecare temă pe care am avut-o de prezentat și la fiecare examen, am simțit că Sfântul Efrem îmi este alături. Mai aveam de trecut o materie, și licența mi se părea aproape imposibil de dus la bun sfârșit, întrucât îmi petreceam cea mai mare parte a timpului la serviciu. Eram atât de panicată că nu voi reuși să termin totul la timp și că voi fi nevoită să o mai amân cu încă un an încât nu puteam să mă concentrez deloc să lucrez la ea.

Astfel am decis să fac tot ce îmi stă în putință să termin acest capitol din viața mea. Cu ajutorul Sfântului Efrem am reușit să iau și ultima restanță, iar singurul lucru pe care îl mai aveam de făcut pentru a-mi atinge obiectivul era să dau licența. 

Ultima lună dinainte de prezentare a fost cea mai solicitantă. Cu cât trecea timpul, cu atât credeam că îmi va fi și mai imposibil să-mi ating țelul. Aplicația nu funcționa și eram îngrijorată, pentru că nici profesorul de licență nu prea părea să fie interesat să mă ajute să ies din impas. Însă, într-o zi în care am fost să discut cu profesorul, îi vine brusc o idee și își aduce aminte că există o eroare și că aceea ar putea fi motivul pentru care nu mergea aplicația. Într-adevăr, așa a fost. Mi-am dat seama că sigur fusese Sfântul Efrem cel care îi insuflase acea idee.

Acum mai aveam doar 2 săptămâni la dispoziție și trebuia să fac documentația aplicației (trebuia să cuprindă măcar 30 de pagini scrise).

Am început să scriu, iar ideile curgeau de la sine. Când simțeam că nu mai pot, mă rugam Sfântului și pacea se așternea din nou în sufletul meu. Am lucrat până în ultima clipă la licență, dar am reușit să depun dosarul și să mă înscriu.

Cel mai mare ajutor l-am primit în ziua în care am prezentat licența. Aveam atât o parte teoretică cât și una practică. Trebuia să răspund la 2 întrebări trase la sorți din teorie. Desigur că eram îngrijorată, pentru că nu avusesem suficient timp să parcurg toate cursurile, iar materiile din care urma să trag la sorți întrebările erau alese de profesorii din comisie. Au ales materiile la care eram cea mai sigură pe mine. Iar în ceea ce privește întrebările… am tras 2 întrebări pe care le repetasem cu un coleg, exact înainte de a intra în sală. Am luat licența cu o notă mare și am intrat mai departe la masterul pe care îmi doream să îl urmez.

Nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul Sfântului Efrem, al Maicii Domnului și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că le-a ascultat rugăciunile și S-a îndurat de mine!

M. – Iași

 
 

One response to “Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui

 1. Stefan

  10/16/2019 at 4:07 AM

  Vă scriu cu întârziere depre mărturia ajutorului primit la examene de la Sfântul Efrem cel Nou, pentru a doua oară în viață.
  În vara acestui an, am participat la un interviu având ca obiectiv admiterea la un program de formare profesională foarte important pentru mine, care presupunea o contribuție financiară substanțială din partea mea și care avea un număr limitat de locuri. Concurența la interviu era destul de mare iar șansele mele păreau foarte mici. Înainte de interviu, am citit acastistul Sfântului Efrem cel Nou și m-am rugat la trei biserici, care aveau icoana și părticele din moaștele sfântului.
  Rezultatul la interviu a venit cu întârziere și am aflat că am fost admis pe locurile de rezervă, care doar în cazul în care unii candidați admiși nu ar fi confirmat locul obținut, ar fi însemnat reușita mea. Nu s-a întâmplat ca nici unul din cei admiși să renunțe.
  Am rămas puțin dezamăgit, deși știam că Sfântul Efrem cel Nou nu poate să nu îmi asculte rugăciunea. La puțin timp am aflat și vestea care îmi dădea speranțe din nou. Cei admiși pe locurile de rezervă aveau posibilitatea se înscrie pe un alt program de formare mai complex, care presupunea și programul de formare pentru care am fost la interviu dar și un alt program de formare pentru întreaga instituție pe care o reprezentam, ambele programe fiind oferite gratuit,
  Am reușit să îndeplinesc cerințele impuse pentru participarea la programul de formare cu oarecare efort și în urmă cu aproximativ o lună am aflat vestea mult așteptată, aceea că am fost admis în mod gratuit și pe ambele programe de formare. Așadar Sfântul Efrem cel Nou mi-a dăruit mai mult decât am cerut.
  Am convingerea că rugăciunea spusă cu credință către Sfântul Efrem cel Nou, se îndeplinește mai devreme sau mai târziu.Nu ezitați să cereți prin rugăciune Sfântului Efrem cel Nou ajutorul de care aveți nevoie și el va fi primit cu siguranță.
  Mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru tot ajutorul dăruit.
  S.G.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: