RSS

Cel mai mare punctaj

30 May

Acum aproape trei ani am aflat de la un coleg de un concurs ce urma să aibă loc peste circa două luni. Era un concurs la nivel național, un concurs foarte greu, cu foarte mulţi candidaţi şi foarte puţine locuri, pentru care se învață cel puţin un an pentru a avea şanse reale.

Am hotărât să particip, mai mult pentru a vedea cum mă descurc, urmând să mă pregătesc serios pentru anul următor.                                                                                                                                                    În cele două luni am citit mai mult seara pentru că am continuat să lucrez. Cu o zi înainte de concurs am hotărât să mă testez și am constatat că dintr-o grilă nu am reuşit să răspund corect decât la 60% din întrebări. Am vorbit cu colegul meu care se înscrisese şi el şi i-am spus că mă bate gândul să nu mă mai prezint la concurs pentru că nu este cazul să mă fac de râs luând cine ştie ce notă (rezultatele se publicau) ca să văd cum sunt subiectele, putând să le aflu şi ulterior. El m-a încurajat să mă prezint, având în vedere că tot plătisem taxa de participare.

A doua zi dimineaţa, în sala de examen, m-a cuprins o stare de nelinişte. Cum predasem tot ce aveam la mine, inclusiv ceasul de la mână, m-am ridicat înainte de începerea examenului şi am luat din geantă o iconiţă mică de hârtie cu Sfântul Efrem cel Nou pe care am pus-o pe pupitru. Cu toate că nu aveam voie cu nimic, inclusiv pixuri fiindu-ne date de către comisie, nu a zis nimeni nimic de iconița de hârtie. Dintr-o dată m-am liniştit.

După aproape şapte ore de examen am ieşit foarte obosită, nu eram sigură pe ce am făcut şi mă gândeam că darul Sfântului Efrem pentru mine a fost starea de linişte ce m-a cuprins din momentul în care i-am pus iconiţa în faţa mea. Nu m-am mai uitat la grilele afişate cu răspunsurile corecte (erau foarte multe şi nici nu mai reţinusem ce răspunsuri am bifat) şi am plecat spre casă.

După vreo două săptămâni, pe la ora 10 seara, mă sună colegul meu şi îmi spune că s-au afişat rezultatele, iar eu am luat cea mai mare notă. Am crezut că glumeşte, dar când am deschis calculatorul am văzut că erau publicate rezultatele şi punctajul meu era cel mai mare.

Nici acum nu îmi vine să cred ce minune a făcut cu mine, cu toate că nu asta a fost prima dată când m-a ajutat.

Am aflat de Sfântul Efrem cel Nou în anul 2011, cu ocazia unui pelerinaj în Grecia la Sfântul Nectarie, şi de mai mult timp, văzând ajutorul primit, îi citesc acatistul în fiecare zi.

Îmi pare rău că a trecut atâta timp şi eu abia acum scriu despre ajutorul primit, dar aşa se întâmplă, când avem iar un moment mai greu ne aducem aminte şi de ce trebuia să facem şi nu am făcut.

Îţi mulţumesc Sfinte Mare Mucenice Efrem cel Nou, nu sunt vrednică de tot ajutorul pe care l-ai revărsat asupra mea şi te rog să nu mă părăseşti niciodată!

Daniela, Bucureşti

 
Leave a comment

Posted by on 05/30/2019 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: