RSS

Sfântul Efrem, flacăra de nădejde nestinsă

15 Mar

În urmă cu un an, am trecut printr-o încercare grea. Timp de trei luni am avut dureri de spate, iar piciorul stâng îmi amorțea și nu mai puteam să merg. Practic, activitățile de zi cu zi s-au redus treptat până nu am mai putut face aproape nimic. În acea perioadă am urmat un tratament cu pastile, unguente, masaj, injecții și ușoare exerciții. Rezultatul RMN a confirmat că aveam o hernie de disc mare, care atingea sacul dural pe măduva spinării.

În data de 3 ianuarie (Descoperirea moaștelor Sf. Mc. Efrem cel Nou) am fost internată la Spitalul de Neurochirurgie. Medicul curant avea o suspiciune, după două radiografii, RMN și alte consultații de rutină. M-am rugat mai multor sfinți în acea zi, mai ales Sfântului Efrem. În urma analizei unei comisii de medici, seara a venit confirmarea oficială: aveam hernie de disc și spondilolistezis (alunecare de vertebre în față*).

Am fost programată de mai multe ori pentru operație, dar se amâna mereu din varii motive medicale. Așadar, am fost la duhovnic și, înainte de plecare, mi-a spus clar: „Nu mai amâna, dacă nu mergi acuma la operație, nu mai scapi”. De la mănăstire am cumpărat o icoană cu Sfântul Efrem, punându-mi nădejdea că mă va ajuta să trec cu bine peste acest impas.

A fost o operație de natură ortopedică grea, dar reușită. Cu toate că m-am ales cu o tijă metalică și șuruburi la vârsta de 25 de ani (atunci), plus recuperare pe o perioadă nedeterminată, am știut că orice încercare este cu îngăduința Tatălui Ceresc.

M-am rugat la sfinții doctori fără de arginți cunoscuți și cinstiți de Sfânta Biserică, și le mulțumesc! Sfântului Efrem îi mulțumesc îndeosebi, pentru ocrotire și pentru că a pus un strop de lumină în viața mea. Le rămân recunoscătoare fraților și surorilor în Hristos care s-au rugat pentru sănătatea mea. Dumnezeu să îi ajute mereu în această călătorie a vieții! Credința este un dar care ne va ridica mereu!

Ioana Mihalache, Piatra-Neamț           

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: