RSS

Dumnezeu întotdeauna le rânduiește!

01 Jun

Această mărturie trebuia scrisă de foarte mult timp, însă, din diverse motive, am amânat… și rău am făcut!

În noiembrie am avut proba teoretică (sala) pentru școala de șoferi. M-am pregătit mai mult pe ultima sută de metri și mă temeam că nu o voi lua, dar Dumnezeu, ca întotdeauna, a fost alături de mine și am luat 24 de puncte. Surprinzător, la examenul propriu-zis mi-au picat doar întrebări ușoare și am terminat totul în  câteva minute (și nici emoțiile nu au fost așa de mari cum mă așteptam).

Apoi a urmat o serie lungă de examene, căci am întâmpinat prima sesiune la Facultatea de Medicină. Înainte de fiecare examen mă rugam la Mănăstirea ”Radu Vodă” din București, astfel că am reușit să îmi iau toate examenele.

La anatomie nu reușisem să trec prin toată materia, iar profesorul este foarte pretențios. La un moment dat m-am încurcat și, privindu-l în ochi, mă temeam că mă va pica, dar Dumnezeu prin harul Său a făcut să trec chiar cu o notă bună (atât de bună încât recunosc că într-adevăr nu o meritam).

La un alt examen, am tras niște subiecte pe care nu eram deloc sigură și mă rugam doar să nu am restanță, pentru a putea merge la mărire. Profesoara la care am nimerit a fost înțelegătoare și nu am picat examenul (dacă ar fi fost un alt profesor, sigur ar fi fost altfel, dar Dumnezeu le-a rânduit, ca întotdeauna).

La psihologie, unde era un examen destul de dificil, mare mi-a fost mirarea (fără nicio urmă de modestie) când am văzut nota de 10. Subiectele pe care le-am avut au fost fix din ceea ce știam mai bine, dar recunosc că unele grile au fost puse la nimereală (dar în viața aceasta nimic nu este întâmplător!).

Astfel, cu multă rugăciune am trecut și de aceste examene. Nu a fost niciunul la care să nu fi simțit ajutorul Celui de Sus, căci este într-adevăr așa: “Cere și ți se va da”. Tot ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu!

Dumnezeu și Sfinții Săi răspund mereu când sunt chemați, așa că îndrăzniți! 

D.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 06/01/2018 in Dumnezeu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: