RSS

Nu mai plânge!

04 May

Imagini pentru carte sfantului efrem cel nouDoamne ajută! De mult timp caut să scriu și eu o mică mărturie despre Sfântul care a intrat în viața mea prin intermediul unei bune prietene care mi-a dăruit o cărticică cu acatistul, rugăciuni pentru diferite trebuințe și câteva minuni ale Sfântului. La vremea aceea eu nu știam nimic despre Sfânt așa că, primind cartea am început să o citesc și așa am nădăjduit că Sfântul Efrem mă va ajuta la cea mai mare apăsare a sufletului meu: sesiunea. Și așa a și fost!

A trecut peste mine o sesiune cu ajutorul Sfântului (anul III, sem. II), iar când am ajuns acasă în vacanță am aflat cu bucurie că la una din bisericile din oraș urmează să fie aduse părticele din Sfintele Moaște. Bucurie mare! 

Iată că a venit și anul IV și din nou mă gândeam cum voi lua examenele. Sunt la Facultatea de Farmacie și toate examenele mi se par grele chiar dacă încerc să învăț în timpul semestrului cât pot de mult. Chiar și așa neliniștea mă cuprinde de fiecare dată.

Și iată că ajunsesem la penultimul examen (pe celelalte trecându-le cu bine): o grămadă de informații trebuiau reținute într-un timp scurt. M-am rugat Sfântului Efrem să mă ajute și am plecat la examen. În timpul examenului de asemenea m-am rugat mult să am mintea luminată și să scriu corect. Frica m-a cuprins. După ce am ieșit de la examen m-am dus plângând la o biserică apropiată și în timp ce iar mă rugam Sfântului Efrem și Maicii Domnului, o doamnă a venit la mine ca din senin și mi-a spus: Nu mai plânge!”. Atunci mi-am dat seama că trebuie să am mai multă credință în Dumnezeu și în rugăciunile Maicii Sale și ale Sfinților Săi și să nu mai cad în deznădejde.

Mă rog Sfântului să ne aibă în pază pe toți și să se roage Lui Hristos, alături de Maica Sa pentru ca să primim binecuvântare și mântuire! Bucurii duhovnicești și pace în suflet! 

Anonim

 
Leave a comment

Posted by on 05/04/2018 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: