RSS
Image

Ceva s-a reaprins în sufletul meu

03 Oct

imagesÎn primul an de facultate, mi-a fost foarte greu să mă acomodez, așa că am picat majoritatea examenelor (țin să menționez că atunci era o perioadă în care mă cam îndepărtasem de Dumnezeu).

În sesiunea din toamna, am avut 8 examene de dat. Trebuia sa iau cel puțin 3 examene ca să pot promova anul. Bineînțeles, nu aveam nicio speranță. Eram 99% convinsă că voi rămâne pe dinafară.

Dar într-o excursie, trecând împreună cu familia mea pe la Biserica Sfântul Efrem cel Nou, am cumpărat o carte cu rugăciuni pentru ajutor la examene. Am simțit că ceva s-a reaprins efectiv în sufletul meu.

Înainte de ziua examenului am citit acatistul sfântului și în seara respectiva am visat cum profesoara zâmbește și îmi dă nota 8.

Exact așa s-a și întâmplat. Într-adevăr am învățat bine pentru examenul respectiv, dar acum știam că Dumnezeu lucrează.

Pentru următoarele 7 examene am făcut la fel. La ultimele două nu am mai apucat să învăț aproape deloc și deja îmi spuneam că o să pic. Totuși aveam credință și nu am vrut să las baltă totul, mi-am dat seama că era o ispită. Am citit de fiecare dată acatistul, și spre surprinderea mea, am luat chiar note mari, deși sigur nu făcusem corect anumite lucruri. Chiar și în timpul examenului mă rugam la Sfântul Efrem cel Nou. Mi-am luat toate examenele. Nici acum nu îmi vine să cred. Am zis clar, a fost un miracol, pe care nu am să îl uit niciodată și pentru care voi mulțumi întotdeauna.

Zilele următoare am de dat examen pentru permisul de conducere. Îi voi mulțumi lui Dumnezeu și Sfântului Efrem cel Nou pentru tot și mă voi ruga să pot trece și peste acest hop. 

Simona-Isabella, București

 
Leave a comment

Posted by on 10/03/2017 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: