RSS
Image

Ajutor la locul de muncă

26 Dec

©2009-2015 xMEGALOPOLISxBună, sunt Dragoș, din Iași, și doresc să vă spun și eu ajutorul primit din partea Sfântului Efrem cel Nou.

De când l-am cunoscut pe sfânt, din iulie 2014, am avut parte de ajutor, astfel: la examenul auto (la examenele din facultate am fost ajutat de alți sfinți, deoarece pe acest sfânt nu-l știam încă, iar în 2014 am susținut și ultimul examen de student), de ajutor pentru liniștea din familie (în ziua de azi sunt o multitudine de probleme care pot destabiliza liniștea și armonia dintr-o familie), ajutor în găsirea unui loc de muncă (foarte dificil de găsit adesea). Dar, mai important, și mai nou, am fost ajutat la locul de muncă.

Înainte de a povesti, doresc să evidențiez că e dificil nu doar să-ți găsești un loc de muncă, dar e la fel de dificil, dacă nu și mai dificil, să-l menții; și asta deoarece sunt foarte mulți oameni răi, care vor să-ți pună bețe-n roate, oameni care nu te văd bine, care nu te plac, oameni care văd doar aspectele negative la tine, diverși angajați care doresc să-și angajeze, dacă pot, rudele, și atunci tu ești dat deoparte.

Ei bine, trebuie să recunosc, că după jumătate de an de muncă, mai exact după 6 luni și 3 săptămâni, am fost pus într-o situație foarte delicată (situație care se putea termina, foarte bine, foarte corect și foarte legal, dar nu și foarte moral, cu încheierea contractului de muncă) și, trebuie să recunosc, că m-am dus supărat și dezamăgit spre casă. Mai exact, am primit niște sarcini pe care, în mod normal, nu le-ar fi făcut cineva care are puțină experiență, așa cum sunt eu, ci cineva mult mai bine pregătit. Însă, de această dată, am fost eu desemnat. Mi-am exprimat dorința de a discuta cu cei care m-au ales pe mine pentru sarcina respectivă și le-am explicat că mult mai bine mă descurc unde eram până atunci și că mi-aș asuma răspunderea pe ceea ce am făcut până la noile ordine, dar nu și pentru acestea. 

Deoarece nu am avut nicio șansă de a convinge pe cineva, atunci am fost nevoit să mă ocup de noile sarcini. Din păcate, știind că exigențele, de această dată, erau mult prea mari pentru mine, sarcina a fost dusă la bun sfârșit, însă sub așteptări. 

Întâmplându-se treaba aceasta, sarcină dusă la sfârșit, dar totuși sub așteptări, înseamnă pentru conducerea oricărei companii din  țărișoara aceasta cam așa: neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuților de serviciu dispuse de conducere = sancționarea angajatului, sau, după caz, în funcție de gravitate, desfacerea contractului de muncă.

M-am rugat către Sfântul Efrem cel Nou, în același mod în care m-aș fi rugat și pentru un examen (în fiecare zi, la locul de muncă, facem față la noi provocări, care le putem asemăna cu un examen) și i-am explicat sfântului, prin rugăciune, cum stă treaba și l-am rugat să mă ajute. 

A doua zi, noile sarcini au căzut pe mâna cuiva bine pregătit care le poate duce la sfârșit cu rezultatele dorite, iar eu am revenit acolo unde mă descurcam cel mai bine.

Ulterior, am avut într-un vis, un obstacol în calea mea, ca o prăpastie adâncă ce era chiar în mijlocul drumului. Eram cuprins de groază și nu știam cum să reacționez. Apoi, a venit un călugăr, m-a luat de mână și a zburat cu mine, peste prăpastie, departe, atât de departe încât, chiar și când m-am uitat înapoi, nu se vedea nici urmă de acea prăpastie. Totul acum era luminos, limpede și nu exista nimic care să-mi pună viața (din vis) în primejdie.

Mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou că m-a ajutat!

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: