RSS

Mare e puterea rugăciunii când te rogi pentru alții

13 Jul

Am citit aceste cuvinte în mai multe cărţi şi pot să spun drept că e adevărat. Acum am ieşit de la examen şi, plângând, scriu acest articol pentru a mă elibera de stresul pe care l-am avut şi pentru a îndeplini promisiunea făcută Sfântului Efrem Sirul.

Am avut un examen în urmă cu două zile pe care l-am luat, iar astăzi am avut un alt examen, la fel de greu ca şi primul. Nu am avut timp să mă pregătesc pentru el şi am învățat strictul necesar: fiţuici de la alţi colegi, conspecte. Examenul a constat în 84 de întrebări tip grilă pentru promovarea căruia trebuia să răspundem corect la 45.

Am citit înainte de examen Acatistul Sfântului Efrem. M-am liniştit. L-am rugat să mă ajute la acest examen, la fel cum m-a ajutat şi până acum. L-am rugat să îi ajute şi pe restul colegiilor mei, nu doar pe mine.comuniune

La sfârşitul examenului, ne-au chemat pe fiecare în faţă, pentru a ne corecta lucrarea. A mers un coleg, a promovat, a mers altul, a promovat şi el.

Au mers şi două colege de-ale mele cu care mă înţeleg foarte bine şi au luat şi ele examenul. Au fost exact la limită cu punctajul: una 46, alta 48 de puncte. De asemenea, au mai fost şi alţi colegi după ele care au luat examenul la limită, cu toate că ei nu citiseră nimic (unii dintre ei nici nu deschiseseră cartea).

În sinea mea, am zis: ”Doamne nu pot să cred, m-am rugat pentru ei şi i-ai ajutat!”. Ce e drept, nici eu nu am citit toată cartea, decât foarte superficial, din pricina timpului limitat. A urmat rândul meu: răspunsesem corect doar la 43 de grile și prin urmare am picat.

Nu faptul că am picat examenul contează. În acest articol am vrut să scot în evidenţă faptul că Sfântul Efrem Sirul mi-a ascultat rugăciunea în care am cerut ajutor la examen pentru colegii mei. Am plâns foarte mult după ce am aflat că am fost sub limita de 45, dar cum spune în acatist: “să nu cârteşti înaintea Domnului”, le las toate în voia Lui.

Îi mulţumesc că mi-a ascultat rugăciunea, că i-a ajutat pe colegii mei. Chiar dacă m-am rugat şi pentru mine şi am picat, nu asta contează. În fond şi la urma urmei, o sa iau şi eu examenul.

Cât sunt de fericită? Nu vă pot spune, pentru că nu m-am gândit că se poate întâmpla aşa ceva. Eu de obicei eram supărată şi egoistă când ştiam că alţii iau un anumit examen şi eu nu. De data aceasta am fost schimbată în totalitate. Nu am mai simţit ura aceea şi egoismul ce pătrundea de fiecare dată în mine. Mă bucur și acum pentru ei şi m-am bucurat şi atunci.

Rugaţi-vă şi pentru alţii. Rugaţi-vă în permanenţă şi nu vă temeţi, pentru că acolo unde este Dumnezeu, totul e în ajutorul vostru. Un sngur lucru imi doresc: să pot să-l văd şi eu vreodată pe Sfântul Efrem.

Minunile se întâmplă, însă trebuie să avem răbdare. Şi mari sunt minunile Domnului!

N., Timisoara

 
Leave a comment

Posted by on 07/13/2015 in Sfântul Efrem Sirul

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: