RSS

Nu te teme, sunt aici… 10

10 Jan

Aș dori să încep cu o mulțumire: îi mulțumesc Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou pentru că a fost foarte răbdător cu mine și m-a ajutat de multe ori, deși mi-a trebuit mai mult de un an până a lua decizia de a da mărturie cu privire la minunile făcute cu mine.

viata-aratarile-minunile-acatistul-si-paraclisul-sfantului-efrem-cel-nou---grabnicul-ajutator-si-marele-facator-de-minuni_1_fullsizeMai întâi să vă povestesc cum l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou. Nu am primit o carte cu minunile sale de la cunoscuți așa cum am văzut în foarte multe cazuri din minunile mărturisite de alții. 

Pe Sfântul Efrem cel Nou l-am cunoscut într-un supermarket la un stand de cărți. Mă aflam acolo cu intenția de a cumpăra câteva alimente, dar trecând grăbită pe lângă stand, pașii mi s-au oprit brusc și am întors capul către raftul cu cărți.

O singură carte mi-a atras atenția: cartea “Viața, arătările, minunile, acatistul și paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, grabnicul ajutător și marele făcător de minuni“.

Citind titlul, am constatat că nu știam despre cine este vorba, nu mai auzisem niciodată despre acest Sfânt și am dat să plec. Ceva m-a oprit și m-a făcut să mă întorc din nou la carte. Nu înțelegeam de ce nu pot pleca de acolo, așadar am luat cartea cu gândul s-o răsfoiesc puțin. Am deschis-o la întâmplare și ochii mi-au căzut peste un titlu scris cu majuscule: “NU TE TEME. SUNT AICI.” Din acel moment, Sfântul Efrem a fost cel mai aproape de sufletul meu.

Aș dori acum să vă povestesc 3 minuni în ordinea lor cronologică:

Prima minune: În perioada când eram studentă la master, în paralel aveam serviciu și nu aveam posibilitatea de a mă prezenta la toate cursurile de la universitate. Astfel, exista o materie la care nu reușisem să ajung niciodată în tot semestrul, iar prezența la curs valora 2 sau 3 puncte.

A venit și ziua examenului, unde trebuia să prezentăm un proiect. Mărturisesc că nici măcar nu știam cum arată profesoara, iar proiectul îl făcusem fără a mă axa prea mult pe informațiile prezentate la cursuri.

Am rămas să-l prezint la urmă, pentru a vedea cum prezintă ceilalți colegi și care sunt așteptările profesoarei. Am constatat cu teamă că era foarte exigentă, ținea cont de prezențele avute la curs, iar notele erau destul de mici, chiar și persoane foarte bune la învățătură luaseră nu mai mult de 7 sau 8.

Fiindu-mi teamă ca nu cumva să iau o notă foarte mică, am început să mă rog în gând Sf. Efrem cel Nou să nu iau mai puțin de 7 sau 8, neîndrăznind să cer mai mult. A sosit și rândul meu, am prezentat proiectul și am rămas profund uimită când am primit nota 10. Indiferent cât de bun ar fi fost proiectul, pentru lipsa prezențelor la curs, trebuia să mi se scadă cel puțin 2 puncte.

Extra:

A doua minune: mi se inflamase gingia foarte tare, mă durea de 2 săptămâni și nemaisuportând durerea, m-am dus la stomatolog care mi-a spus că din cauza inflamației, gingia trebuie tăiată. Astfel m-a programat pentru altă consultație pentru a face procedura necesară. 

Fiind speriată de procedura care urma să aiba loc, am decis mai întai să încerc să mă dau cu mir de la Icoana Izvorâtoare de mir a Sf. Efrem cel Nou. M-am dat pe obraz in dreptul gingiei inflamate și durerea mi-a trecut pe nesimțite, de atunci nemaiavând nicio problemă în acest sens.

O a treia minune: Eram în biserică și îmi doream foarte mult să ajung să stau de vorbă cu un părinte îndrăgit de foarte multă lume. Din acest motiv era și o coadă pe măsură. Acest lucru era aproape imposibil deoarece într-un interval de timp relativ scurt trebuia să aștept și la coadă (nevrând să mă bag în fața altora), să stau de vorbă și cu părintele si, deja să fiu în altă locație pentru a întampina o rudă care venea în vizită. 

Așadar, am inceput să mă rog Sfântului Efrem cel Nou, dar și Sfântului Ioan Gură de Aur și Sfântului Nectarie să mă ajute să vorbesc cu părintele și, totodată să ajung în timp util în întâmpinarea rudei mele. I-am promis Sfântului Efrem cel Nou că dacă mă ajută și de această dată, nu mai amân și voi da și eu o mărturisire despre minunile sale. Sfântul m-a ajutat, am reușit să vorbesc în timp util și am ajuns cu 2 minute înaintea rudei mele.

Doresc să-i mai mulțumesc încă o dată Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou pentru că este alături de mine mereu. Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi!

Ramona

Material preluat de pe site-ul http://www.sfantulefremcelnou.ro/2013/08/nu-te-teme-sunt-aici/

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 01/10/2015 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: