RSS

Parcă cineva îmi îndruma paşii

17 Sep

picture-049Ca şi în cazul celorlalte mărturii citite pe blog şi a mea se leagă tot de Examenul de Bacalaureat şi de Admiterea la Facultate.

Cu aproximativ un an şi jumătate înainte de cele două examene, am început din ce în ce mai mult să fiu atrasă de Dumnezeu şi de tot ceea ce ţine de Biserică. Începusem să merg la Biserică ori de câte ori aveam ocazia. Parcă cineva îmi îndruma paşii să fac lucrul acesta. Şi bine a făcut. Căci nu am regretat nici măcar o secundă că a făcut asta!

Cea mai mare învăţătură pe care am descoperit-o în tot acest timp este că nimic nu se realizează fără voia lui Dumnezeu, fie el un lucru bun sau mai puţin bun şi că dacă ştim ce şi cum să cerem Domnului, El ne îndeplineşte dorinţele, dacă ele ne sunt folositoare nouă. Când spun asta nu mă refer la bani sau alte lucruri materiale. Şi de aici a pornit totul.

De atunci mi-am dat seama că am nevoie ajutorul lui Dumnezeu pentru a trece de cele două examene, căci singură, oricât m-aş fi străduit să învăţ, nu aş fi reuşit.

Dumnezeu mi-a ghidat paşii să reuşesc să termin toată materia pentru Bacalaureat, să nu am emoţii (mai mult decât era cazul) şi să mă pot concentra. M-am rugat Lui ori de câte ori am putut, oriunde: înainte de culcare, înainte de a începe să învăţ, pe stradă. Era de ajuns un “Tatăl nostru”, atunci când nu eram acasă şi simţeam că rugăciunea mea a fost auzită.

Tot în perioada aceasta am aflat de Sfântul Efrem cel Nou şi am început să mă rog lui şi să-i citesc Acatistul. Dumnezeu mi-a îndeplinit dorinţa de a avea media peste 8 la Bacalaureat.

Parintele Arsenie BocaDupă Examenul de Bacalaureat şi înainte de Admitere am început să aflu multe lucruri despre Părintele Arsenie Boca, despre toate minunile pe care le-a săvârşit şi despre cum o rugăciune spusă din suflet este auzită de el. Şi astfel am mai adăugat o nouă rugăciune pe lângă cele pe care le spuneam.

În ziua Admiterii m-am rugat Sfântului Efrem cel nou, Părintelui Arsenie Boca, Sfântului Spiridon, Sfântului Nectarie şi nu în ultimul rând Maicii Domnului. Punctajul obţinut la admitere a fost unul destul de mare, la care nici nu mă aşteptam.

Rugaţi-vă totdeauna. Dumnezeu stie tot ce aveţi nevoie. Nu vă poate îndeplini toate dorinţele deodată. Ci pe rând, in funcţie de cât aveţi nevoie la momentul respectiv.

Beatrice

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: