RSS

Cu o doză de încredere în Dumnezeu

10 Jun

iStock_000005012679XSmallTotul a început acum câteva zile, când știam că se apropie cu pași repezi zilele când urma să susțin atestatul.

Îmi era frică fiindcă nu știam cum va decurge, conștiința mea mă mustra căci lipsisem de la antrenamente, iar eu nu aveam nicio șansă să iau prima probă la atestat, iar a doua nu o mai puneam în discuție dacă pe prima o picam. Îmi făceam mari griji și mă consumam psihic, iar acest lucru nu era deloc bun.

Am început să caut ce rugăciuni pot citi înainte de examene și am dat peste acest site. Citind că Sfântul Efrem cel Nou împreună cu Maica Domnului te ajută, mi-am propus să mă rog lor. Recunosc că am fost puțin sceptică, dar cum ajutaseră atâția oameni, nu aveam să fiu singura pe care o vor exclude și am pornit cu o doză de încredere în Dumnezeu, în Sfântul Efrem cel Nou și Maica Domnului, că voi reuși.

Sfantul Efrem cel NouTrebuie să precizez că nu sunt genul de persoană care merge duminica la biserică și că eu consider că relația cu Dumnezeu nu ține de acest aspect.

Așa că seara, înainte de examen, am citit acatistul Acoperământului Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Efrem cel Nou. M-au liniștit în acea seară și somnul a fost la fel.

Dimineața m-am trezit și am citit Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Efrem cel Nou. Aproape că plângeam și mă rugam să pot trece de acea zi cu bine.

Pe drum, am avut mari emoții, dar ajunsă acolo, mai uitasem de ele, stând de vorbă cu colegii. A venit și examinatorul. Când a anunțat că putem alege ce probă vrem, încetul cu încetul simțeam cum o liniște mă cuprinde în interior. Am dat proba și la final aveam să aflu că luasem 10. Însă știam că asta e doar prima zi și că mai aveam încă una până urma să scap de atestat.

Acoperamantul Maicii Domnului 01Pe drum realizasem că ajutorul cel mare l-am primit de la Maica Domnului și de la Sfântul Efrem cel Nou, căci examinatorul era de obicei foarte dur, dar atunci fusese calm și blând.

Seara am mai citit încă o dată acatistul Acoperământului Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Efrem cel Nou, dimineața Paraclisul Maicii Domnului și pe Sfântul Efrem cel Nou și am pornit spre susținerea probei orale. Am intrat în prima tură de 5 elevi.

Examinatorii sunt, ca de obicei, duri în marea majoritate a zilelor, dar în acea zi erau foarte de treabă. Am vorbit liber, mi-au pus întrebări unde adăugasem exemple pe care nu le aveam în atestat și m-au anunțat că am luat 10 cu felicitări.

Atunci am realizat că Maica Domnului și Sfântul Efrem cel Nou, precum și Dumnezeu, m-au ajutat să trec cu brio de acest pas. Dacă vă veți ruga, vă vor ajuta.

A.C.

Nota administratorului de blog:

După cum bine se vede din mărturia de mai sus, Dumnezeu, Maica Domnului și sfinții, când vine vorba de a-i ajuta pe cei care caută milostivirea lor, nu fac discriminare între cei care merg duminica la biserică și cei care nu merg. Însă Dumnezeu tare mult își dorește ca noi să cunoaștem Biserica Sa!

Întemeind Biserica, cu siguranță Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu și-o dorește goală. Maica Domnului are puterea aceasta minunată de a mijloci pentru noi datorită Fiului ei iubit, spre care pururea ne îndreaptă. Sfinții, care l-au urmat pe Hristos, s-au îndumnezeit în Biserică, iubind-o din toată inima lor! Doar în Biserică Dumnezeul cel în Treime închinat, Maica Domnului și sfinții sunt cinstiți așa cum se cuvine!

De aceea, avem nădejde că ajutorul primit de la Dumnezeu, Maica Domnului și sfinți, în orice împrejurări și încercări ale vieții noastre, printre care se numără și examenele, contribuie la întărirea credinței noastre și la apropierea de Biserică. Să dea Dumnezeu ca acest ajutor primit să fie primul pas spre Biserica Sa!

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: