RSS

Trecând peste mulțime de restanțe

16 May

7Sunt absolventă de medicină şi mă simt datoare să vă povestesc minunile din viaţa mea. Eram în anul V de facultate, când s-a întâmplat să am 8 restanţe, pe care trebuia să le dau în toamnă. Nu ştiam cu care materie să încep.

Ştiind cu siguranţă că am picat la Radiologie, am învăţat şi m-am pregătit în mod conştiincios pentru aceasta materie. Nota o ştiam de la profesor, la proba orală ne comunicase rezultatele. Când mi s-a spus ce notă am, colega mea de apartament era lângă mine şi a auzit şi ea ce mi-a spus profesorul. Aveam 4 la Radiologie.

Cu toate acestea, când m-am dus la examen, înainte de a intra în sală, am trecut pe la secretariat. Verificând catalogul, secretara m-a întrebat dacă am venit la mărire. Am rămas nedumerită, pentru că nu venisem la mărire, ci pentru restanţă. Secretara mi-a spus că aveam deja nota în catalog.

Pentru a fi liniştită, am rugat-o să verifice la decanat dacă nu s-a comis vreo greşeală cu această notă. De la decanat mi s-a spus că am luat nota 6 la Radiologie. Mai mult decât atât, profesorul m-a întrebat dacă aş fi vrut, totuşi, să îmi măresc nota. Eu i-am spus că nu vreau şi că sunt mulţumită cu nota care apărea în catalog. Nici nu mai ştiu cum am ajuns acasă, de uimită ce eram.

O altă materie foarte dificilă, unde se pică, este Neurologia. Din cele 8 persoane care eram la examen, profesorul m-a strigat pe mine şi m-a chemat să extrag 5 bilete pentru examenul scris. Am extras 3 subiecte pe care le-am primit şi astă vară! Mare minune a fost aceasta: să scot 3 subiecte pe care le-am mai primit, pe masă fiind o mulţime de bilete diferite!

Pentru acest examen eu am plâns foarte mult și am citit viața Părintelui Ilie Lăcătușul, care are moaşte întregi şi este făcător de minuni. Mormântul părintelui se află în cimitirul „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Giuleşti, Bucureşti. Aveam mari emoţii pentru acest examen, de aceea m-am rugat cu lacrimi şi am citit acatistul și paraclisul Părintelui şi am aprins o lumânare mare în cinstea lui.

Până în ultima clipă am avut emoţii pentru Neurologie, nu aveam nădejde că îl voi lua. Am fost într-o îngrijorare continuă până s-a afişat nota. Materia aceasta era foarte importantă pentru mine. Dacă nu luam examenul, treceam în an complementar, pentru că aveam prea  multe restanţe. Slavă lui Dumnezeu că l-am luat!

Pe când eram în anul II de facultate, deși am scris la examenul de Biochimie, din spusele profesoarei a reieşit că nu am făcut faţă şi că nu am adunat punctajul necesar pentru a promova examenul măcar cu nota 5. Cu toate acestea, profesoara m-a chemat în cabinetul ei şi mi-a spus că pentru ambiţia mea, pentru dorinţa de a învăţa în ciuda marilor probleme de sănătate, ea îmi va da nota 5 ca să promovez examenul. Mare minune şi de data aceasta!

În anul I am picat 9 sau 10 materii. Cineva m-a întrebat la ce materie ai trecut totuși, eu i-am spus că numai la „Educaţia fizică”.

Apoi, s-a întâmplat ca la Biologie celulară, marele Profesor Gheorghe Benga să-mi corecteze lucrarea de faţă cu mine. La sfârşit mi-a spus că am scris mult pe lângă subiectul pe care-l aveam. Atunci mi-a spus: „Totuși eu îţi dau examenul ca să te încurajez să înveți mai mult!”.

Aşa am început eu medicina şi, am reuşit, sub ocrotirea lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului, să merg până la capăt şi să fiu absolventă. Multe minuni mi s-au întâmplat. Ar trebui să scriu o carte ca să le înşir pe toate.

Înainte cu trei săptămâni de examenul de licenţă am căzut într-o depresie şi într-o deznădejde atât de cruntă, încât nu mai puteam dormi de frică, nici nu puteam mânca, ci doar plângeam în hohote până mi se făcea rău. Asta se repeta în fiecare zi. De la atâta plâns, începeam să tremur din toate încheieturile, astfel încât mi s-a blocat şi coloana şi nu mai puteam sta decât culcată.ortodoxie1

Până la urmă, am picat licenţa, iar acum stau un an acasă. Dar am să dau din nou examenul şi nădăjduiesc să-l iau. Pentru că dacă Dumnezeu mă ajută, totul se poate, chiar dacă noi nu prea merităm!

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: