RSS

După 5 examene restante, iar o foaie goală

31 Oct

Am îndrăznit să-l întreb pe Sfântul Efrem, uneori chiar obraznic, cine este şi s-a făcut cunoscut mie prin multe minuni. Nu înţelegeam de ce atâţia oameni au dragoste pentru acest sfânt.

Sunt studentă în anul IV la Facultatea de Drept. După anul universitar anterior am rămas cu cinci examene restante pentru sesiunea din toamnă.

Primul examen a fost cel de drept comercial, materie la care în sesiunea din vară am dat profesorului foaia de examen goală. Am primit subiectele şi mi-am dat seama că voi fi nevoită să fac acelaşi lucru şi acum în toamnă. Amintindu-mi de blândele mustrări pe care le-am primit că nu am scris nimic şi pentru ruşinea de oamenii dragi care ştiam că se roagă pentru mine am început să scriu pe una din foile de examen:

,,Sfinte Mare Mucenice Efrem cel Nou, roagă-te lui Dumnezeu pentru mine păcătoasa! Cum i-ai ajutat pe atâţia, ajută-mă şi pe mine, măcar că sunt nevrednică. Dacă ar fi după cunoştinţele mele, aş da iar foaia goală. Dar tu poţi. Pentru rugăciunile tale, ale Preacuratei şi pururea Feciorei Maria, ale Sfântului Ierarh Nicolae şi ale tuturor celor care se roagă pentru mine să ne miluiască Dumnezeu pe toţi, amin.’’

I-am spus Sfântului Efrem că voi scrie despre minune dacă mă va ajuta şi pe mine. Şi am început să scriu frânturi de idei puse cum am putut unele lângă altele. Am ieşit necăjită din examen, mă gândeam că nu-l voi trece. S-a dovedit contrariul: prima notă pe care am aflat-o era de la acest examen şi era… 5. Nu numai că mi-am trecut examenul, dar am obţinut îndeajuns de multe credite încât să trec în anul IV. Să nu lăsaţi niciodată foaia goală, eu am făcut ascultare şi nu mi-a părut rău.

La următoarele examene am cerut iar ajutorul sfinţilor şi am trecut cu bine peste toate. Din cinci examene, am trecut trei: drept comercial, contracte speciale şi succesiuni şi am rămas cu examenele de procedură penală (mă gândesc că poate unora le va folosi dacă precizez acest lucru).

I-am mărturisit unei fete, ştiind că îl are ca ocrotitor pe Sfântul Efrem, neputinţa mea de a mă apropia de acest sfânt şi nemulţumirea că eu nu îl cunosc şi mi-a zis să citesc o dată acatistul sfântului şi voi vedea… Spun şi eu acum, chemaţi-l în ajutor, precum el însuşi i-a spus unei femei căreia i s-a arătat că nu o va uita, aşa nu ne va uita nici pe noi.

Am trecut cu vederea ajutorul Sfântului cu un alt examen la care, înainte de a merge, m-am pus în faţa icoanei sale şi am citit câteva grile de la un test din timpul anului. Multe din grile s-au regăsit, cu mici modificări, pe foaia de examen.

Sfântul Efrem a fost cu mine chiar şi atunci când învăţam. În timpul sesiunii am citit materia alături de o prietenă care învăţa pentru examenul de licenţă. Avea la gât un medalion cu o bucăţică din papucul sfântului. Ulterior, Sfântul Efrem mi-a dăruit şi mie unul.

Dumnezeului nostru slavă!

Nicoleta-Silviana

Cluj-Napoca, 2012

 
Leave a comment

Posted by on 10/31/2012 in Sfântul Efrem cel Nou

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: