RSS

Cu nervii la pământ

29 Jul

Cred că dintotdeauna doar cu ajutorul Domnului am reușit să trec de examene, dar odată, anume, acest ajutor a fost mai evident pentru mine.

Se întâmpla în anul 3 de facultate, înaintea examenului de Farmacologie, spre sfârșitul unei sesiuni cu adevărat extenuante, în urma căreia rămăsesem total fără resurse psihice, fizice și emoționale.

Eram, la modul cel mai serios, cu nervii la pământ, gata oricând să plâng sau să mă înfurii pe oricine din orice… amorțită de atâta stat și învățat, fără timp pentru a mai ieși să mă recreez puțin. Distanța între examene era foarte mică, iar materia uriașă.

Așadar, aveam câteva zile pentru următorul examen. În noaptea dinaintea examenului, vecinii dădeau un chef-monstru…

Eu mă rugam plângând, cu ultimul suflu de voință pe care îl mai aveam. Țin minte exact cuvintele: „Doamne, am făcut tot ceea ce am putut, nu mai pot, ajută-mă!”.

Și vine ziua cea mare, toți ne pregăteam să intrăm în sala de examen. Eu cu cartea în mână, mai aveam timp doar pentru un singur capitol…

Așa că, am citit intens acel capitol. Și din 3 subiecte care îmi vin, 2 erau din capitolul pe care-l învățasem cu câteva minute înainte (ceva despre antibioticele din familia Aminoglicozidelor).

Ca să nu mai spun că, inițial, am tras la sorți alt număr de subiect despre care nu știam mai nimic. Profesoara s-a răzgândit brusc, mi-a schimbat biletul, cică nu ar fi insistat suficient la curs pe capitolul respectiv.

Am luat 10 cu felicitări, și am fost îndelung lăudată de doamna profesoară. De ar fi știut ea că erau destul de multișoare capitole pe care nu mai avusesem timp să le citesc, nu m-ar mai fi lăudat atât.

Slavă Ție, Doamne, pentru mila pe care o reverși asupra robilor tăi. Deși, aceștia adesea uită și „dau vina” pe coincidență sau hazard….

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 07/29/2012 in Dumnezeu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: